|
Polskie Forum Gupikowe ***Forum dyskusyjne hodowców ryb jajożyworodnych***
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
szczupak0107
Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 85
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Częstochowa Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Czw Gru 30, 2010 18:45 Temat postu: pokarm |
|
|
witam mój pokarm podstawowy to serce z indyka lub cielęce zalerzy co uda mi się kupić okoł pół kilograma usówam tłuszcz miksuję w zalerzności od ryb którym chcę podawać dodaję wiadomo drobniej lub grubiej dodaję po dwie łyszki stolowe bio-vit ovo-wit ichtio-vit póżniej to mieszam jak jest za gęste dodaję wody całość rozprowadzam po podobnych foremkach jak są w sklepach zamrarzam póżniej skarmiam ale co mi nie daje spokoju czy te zamrożone witaminy nie tracą na wartości
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
andrzej konarzewski
Administrator
Dołączył: 01 Sty 2007
Posty: 691
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: TYCHY
|
Wysłany: Sob Sty 01, 2011 16:45 Temat postu: |
|
|
wszystkie witaminy sztucznie tworzone nie sa przetwazane (absorbowane przez uklad trawienny )przez ryby .gdy dasz wieksza ilosc tych pokarmow to wiesz co sie robi z woda nie musze ci mowic.praktycznie mieso mrozone traci glownie wit.d-3 wiec mozna uzupelniac w kroplach (np.15 na kg.miesa)
Ostatnio zmieniony przez andrzej konarzewski dnia Sob Sty 01, 2011 16:46, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
teo
Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 111
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Brzesko
|
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 13:27 Temat postu: |
|
|
Podawanie mięska ze sztucznymi witaminami typu vibowit lub fisztamin, przy dłuższym przechowywaniu w lodówce może powodować kłopoty trawienne a nawet podtruwać rybki. Dlatego lepiej dodawać witaminki do miksów bezpośrednio przed skarmieniem.
Ps.: dłuższe przechowywanie to znaczy ponad 2 -3 tygodnie.
Ostatnio zmieniony przez teo dnia Nie Sty 23, 2011 13:38, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
szczupak0107
Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 85
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Częstochowa Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Pon Sty 24, 2011 15:21 Temat postu: pokarm |
|
|
Cześć.dzięki za podpowiedż Szkoda tych Ovo pakować do zamrarzania .Ale niewiedziałem, Jednak po odmrożeniu ,wiadomo tyle co potrzebuję .Około pół szklanki mięska dodaję na to ok, 5 kropli fishtamin Powinno to troszkę [przejść] i skarmiam woda,ok.500l. rybek więcj Mówię tu o kilku zbiornikach .Pisałem to już gdzieś ,karmię dużą strzykawką z apteki ,w zależności od potrzeb.Moim zdaniem to jest niezłe rozwiązanie Dalsze wskazówki ipodpowiedzi mile widziane Narazie.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Beata
Dołączył: 26 Sty 2007
Posty: 185
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Nur Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro Sty 26, 2011 9:36 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Powinno to troszkę [przejść] i skarmiam woda,ok.500l. rybek więcj Mówię tu o kilku zbiornikach . |
Ale o co chodzi? Nic nie rozumiem Chyba jakaś tępa jestem, ale po polsku nie kumam (o ile to było po polsku).
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
szczupak0107
Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 85
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Częstochowa Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Śro Sty 26, 2011 17:05 Temat postu: |
|
|
Przejść dawniej ludzie tak marynowali szynki Mósi przejść poprostu to mięso musi wchłonąć tą witaminę .Umnie 15 min.30 Zalerzy ile mam czasu .500 l tyle mam wody .Rybek nieda się policzyć .Możę 1000 bo tak bywało teraz może 600 .Napisałem[woda 500 rybek więcej miałem na myśli że rybek więcej niż 500] Czy to jest już po Polsku .Jeżeli nie proszę mnie sprostować .Narazie.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|