|
Polskie Forum Gupikowe ***Forum dyskusyjne hodowców ryb jajożyworodnych***
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kirysek
Dołączył: 26 Sty 2009
Posty: 62
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Chorzów Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 12:30 Temat postu: Przechowywanie żółtka. |
|
|
Witam,
czy jest możliwość "magazynowania" żółtka na kilka dni? z jednego jajka jest go tyle, że szkoda wyrzucać a na moje rybki wystarczyło kilka kropelek ze strzykawki. jest roztarty na papkę z wodą odl z akwa. konsystencja ma ok 10ml da się to przechować? np w chłodnym miejscu itd.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Paweł
Administrator
Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 1978
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Poznań Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 14:34 Temat postu: |
|
|
Jeśli już rozrobione z wodą to nie radze, szybko sie psuje, ale samo ugotowane żółtko mozesz przetrzymac w lodówce.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kirysek
Dołączył: 26 Sty 2009
Posty: 62
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Chorzów Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 14:53 Temat postu: |
|
|
ok, będę pamiętał na przyszłość. a jest możliwość ugotowania jajka i wysuszenia żółtka tak by je następnie sproszkować i mieć w postaci proszku?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Lukasz87
Dołączył: 23 Lut 2008
Posty: 112
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Jasień
|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 17:04 Temat postu: |
|
|
oczywisciee ze jest taka mozliwosc sam czegos takiego nie robilem ale znam kogos kto tak robil i jest to mozliwe
a tak pozatym od kiedy podajesz zultko ?? moze ostatnie twoje problemy byly wlasnie tym spowodowane ? ja sam osobiscie nie podaje bo jest to troche ryzykowne i brak mi doswiadczenia lepiej jak bys podawal jakis zywy pokarm
Ostatnio zmieniony przez Lukasz87 dnia Nie Mar 08, 2009 17:13, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kirysek
Dołączył: 26 Sty 2009
Posty: 62
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Chorzów Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 20:23 Temat postu: |
|
|
żółtko pierwszy raz podałem dzisiaj wczoraj nowy narybek mi się urodził, nigdy wcześniej tego nie robiłem, podaję pipetą tyle co by zjedzone było od razu ale z jednego jajka tego jest no dużo stąd właśnie moje pytanie o przechowywanie tego. artemia jakoś mi sie nie chce wylęgnąć :/ a poza tym drogie to... 4,20 za paczuszke na jeden raz :/
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
T.R.O.P.I.C
Dołączył: 09 Lut 2008
Posty: 171
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Bielsko-Biała Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 20:42 Temat postu: |
|
|
Postaraj się o większe opakowanie artemii które wyjdzie cię wiele taniej.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Lukasz87
Dołączył: 23 Lut 2008
Posty: 112
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Jasień
|
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 10:29 Temat postu: |
|
|
tak jak wczesniej pisalem mozesz wysuszyc zultko i skruszyc na pyl takie zultko moze dlugo lezec zawsze mozesz zapytac kogos kto zajmuje sie zywnoscia jak dlugo wysuszone zultko moze polezec ale wedlug mnie bardzo dlugo i zycze powodzenia jak bedzie wszystko oki to napisz jak szybko rosna maluchy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
T.R.O.P.I.C
Dołączył: 09 Lut 2008
Posty: 171
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Bielsko-Biała Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 18:02 Temat postu: |
|
|
Skoro masz zrobione to żółtko to taj na płasko do jakiegoś naczynia i porostu zamroź.Odłamuj tyle ile potrzebujesz i karm ryby.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|